Maakte jij al kennis met het mooie Eeklo? Deze gezellige stad herbergt heel wat troeven die zowel geschikt zijn voor zij die graag een stapje in de wereld zetten als zij die graag de weide natuur intrekken. Lees hieronder waarom Eeklo wel eens jouw perfecte uitvalsbasis zou kunnen worden! 

1. Dit is het middelpunt van het Meetjesland   
Dat Eeklo het centrum is van het Meetjesland, mag je letterlijk nemen. Het is het hart van deze mooie regio, met in het noorden het krekengebied, in het oosten De Lieve, in het zuiden provinciaal domein Het Leen en in het westen de Lembeekse Bossen. Tegelijk is de stad perfect ontsloten. In een wip rij of spoor je naar Gent, Brugge of Knokke. 

2. Gezelligheid troef in de charmante binnenstad
Eén van de hoogste kerken van Vlaanderen, een 16de-eeuws stadhuis, het belfort dat een plek kreeg op de UNESCO werelderfgoedlijst, beschermde heren- en burgerwoningen,…: dankzij die historische gebouwen én de smalle straatjes hangt hier een bijzonder charmante sfeer. Een stad op mensenmaat! 

3. In de levendige stadskern kan je aangenaam shoppen
In het centrum van Eeklo vind je heel wat handelszaken en horeca, die je maar al te graag in de watten leggen. Ook het Krugershoppingcentrum staat garant voor uren winkelplezier. Elke donderdagvoormiddag kan je in Eeklo naar de erg populaire markt, die maar liefst 2 kilometer lang is. En op zondag vindt de wekelijkse rommelmsarkt plaats. 

4. Geniet van de groene longen in en rond de stad 
Eeklo is dé ideale uitvalsbasis om te genieten van het vele groen in het Meetjesland. Wandelen in stadsbos Galgenhof, op ontdekkingstocht in provinciaal domein Het Leen, kuieren in de Lembeekse Bossen, uitblazen in kasteelpark Heldenpark, vogels spotten in natuurgebied Vrombautsput: het kan allemaal. Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is een ideale startplaats voor je tochten, want hier passeren veel fiets- en wandelroutes. 

5. Sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken 
Of je nu houdt van atletiek, duiken, dansen, tennissen,…: je vindt in Eeklo zeker een sportclub die bij je past. Eeklo heeft heel wat sportinfrastructuur. Zwemmen kan je in het Verbauwenbad, om te skateboarden, inlineskaten, steppen en bmx’en moet je in het skatepark zijn en het prachtige minigolfterrein biedt entertainment voor het hele gezin. In de nieuwe woonbuurt Molenpark opent trouwens in 2024 een sport- en medisch huis. 

6. Een ruim aanbod aan kwalitatief onderwijs
Eeklo staat bekend als scholenstad. Hier lopen elke dag meer dan 6.000 leerlingen school in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs, in allerlei netten en richtingen. Er is ook een ruim aanbod aan kunstonderwijs en volwassenenvorming. 

7. Proef de heerlijke Meetjeslandse lekkernijen.
Door een sterke aanwezigheid van de voedingsindustrie, is Eeklo van oudsher een stad van lekker eten. Verwen je smaakpapillen met streeklekkernijen als speculoos, jenever, bier, appels, bruine kriekperen, pannenkoeken, frietjes, kroketten, koffie, chocolade en zelfs Gentse neuzekes. En dankzij de vele landbouwers in de regio eet en drink je hier elke dag smaakvol vlees, verse groenten en verrukkelijke zuivelproducten. 

8. Hier is heel wat te doen
Eeklo bruist! Het Herbakkersfestival en Helden in het Park zijn twee muziekfestivals die elk jaar veel volk trekken. In juni is de jaarmarkt the place to be. En in het eerste weekend van oktober vinden de Kaaifeesten plaats, die synoniem zijn voor vier dagen muziek én de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. 

9. De woningprijzen zijn betaalbaar 
In tegenstelling tot veel andere steden en gemeenten, swingen de prijzen van een appartement of huis in Eeklo niet de pan uit. Door de combinatie van die betaalbare prijzen én de beschikbaarheid van de vele voorzieningen, wordt wonen in Eeklo almaar populairder. En dat voel je natuurlijk aan de vibe van de stad. 

10. Wie er woont, is tevreden 
Je ziet: er zijn heel wat redenen om van Eeklo je nieuwe thuis te maken. De Eeklonaars zelf zijn daar het beste bewijs van. Uit een recente burgerbevraging blijkt dat 8 op de 10 inwoners graag in de stad wonen. Vooral over de sportinfrastructuur en het onderwijs zijn ze uitermate tevreden. Ervaar jij binnenkort zelf waarom Eeklo zo een aangename woonstad is?

Ontdek het nieuwbouw aanbod in Eeklo
Nieuwbouw aanbod

Schrijf je in voor het bezoekmoment op 16 december tussen 13u-17u.
Ontdek de voorwaarden en koop jouw woning aan 6% btw.
Schrijf je in voor het bezoekmoment op 16 december tussen 13u-17u.
Ontdek de voorwaarden en koop jouw woning aan 6% btw.